Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас има план как да победи Хамилтън през 2020 г.

Ботас има план как да победи Хамилтън през 2020 г.

1912
0
Люис Хамилтън и Валтери Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас заяви, че има план как да победи Люис Хамилтън през следващия сезон. През тази година финландецът стартира много добре с победа в първия кръг в Австралия. Но след това в хода на сезона загуби ритъм и в крайна сметка след Гран при на САЩ загуби и теоретични шансове за титлата.

В много от квалификациите Ботас бе по-бърз от съотборника си, но в състезанията не бе достатъчно убедителен. Валтери освен това заяви, че се чувства отегчен от предположенията, че ще използва подхода на Нико Розберг и ще играе психологически игри.

„Винаги ще имам планове как да постигна своите цели, които са да спечеля шампионата, каза Ботас на днешната пресконференция в Бразилия. – За да успея, трябва да победя моя съотборник и другите пилоти.

Но винаги съм предпочитал да говоря с резултатите ми на пистата. Ако започна да хабя енергия с други неща, това може да отвлече концентрацията ми от пилотирането. А последното реално е от значение. Имам план за следващата година, но нямам желание да го споделям.“

Ботас определи настоящия си сезон като най-добрия в кариерата си до момента. Но смята, че може да бъде още по-силен през следващите години. Според него му е нужно повече постоянство и това да прави по-малко грешки.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter