Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас иска нов краткосрочен договор с Мерцедес

Ботас иска нов краткосрочен договор с Мерцедес

1750
0
Тото Волф
Тото Волф и Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас иска скоро да подпише нов краткосрочен договор с екипа на Мерцедес и да подсигури оставането си в екипа и през 2020 г., съобщава Motorsport.

Настоящият контракт на финландеца е до края на този сезон. И при неубедително представяне той може да бъде заменен от Естебан Окон догодина.

Французинът е резервен пилот на Сребърните стрели. Той остана без кокпит в решетката за тази година, след като загуби мястото си в екипа на Рейсинг Пойнт от Ланс Строл. Последният е син на собственика на тима Лорънс Строл.

Ботас стартира сезона с безапелационна победа в Гран при на Австралия. След това обаче в Бахрейн и Китай бе победен от съотборника си Люис Хамилтън.

За да намали напрежението върху себе си, Валтери иска още в следващите седмици да подсигури бъдещето си, за да може спокойно да се бори с Хамилтън.

Обикновено удължаването на договорите се обявява от отборите преди лятната пауза през август или след нея. Но Ботас ще се опита да си гарантира място в Мерцедес и през 2020 г. по-рано. И по този начин да си осигури комфорт в битката с Хамилтън.

В тази връзка спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че в тима не бързат с решението си кои пилоти ще карат през 2020 г. Освен това той каза, че в Мерцедес не водят преговори с Макс Верстапен.