Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес се опитвали да привлекат Макс Верстапен

В Мерцедес се опитвали да привлекат Макс Верстапен

3184
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Клайв Мейсън/Ред Бул Контент Пуул

От отбора на Мерцедес се опитват да привлекат Макс Верстапен. Това твърди съветникът в екипа на Ред Бул Хелмут Марко. Холандецът е водещият пилот на „биковете” този сезон, като завърши 3-и и 4-и в първите 2 състезания от шампионата през 2019 г.

И именно на него в Ред Бул ще разчитат да се бори за титлата с Мерцедес и Ферари в близко бъдеще. За целта обаче той трябва да получи достатъчно конкурентна кола от тима на Дитрих Матешиц.

„Шефът на Мерцедес Тото Волф редовно се е обаждал на Макс и баща му Йос. Това е продължило месеци, заяви Марко пред Ауто Билд. – В договора на Макс със сигурност има клауза относно представянето му.

Аз обаче съм спокоен. Верстапен се чувства комфортно при нас. Ако му дадем кола, с която да се бори за шампионската титла, няма причина да се тревожа. Защото тогава той ще остане.”

В Бахрейн се видя, че колата на тима RB15 изостава от тези на Ферари и Мерцедес. Затова в екипа ще променят аеродинамичната концепция на автомобила за следващите състезания. Очаква се за Гран при на Испания да има цял нов пакет от промени по автомобила.