Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Календарът на F1 е на лимита

Ботас: Календарът на F1 е на лимита

666
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Пирели

F1 е достигнала своя лимит от състезания. Това смята Валтери Ботас. Според пилотът на Алфа Ромео организаторите на шампионата са на лимита относно рекордните 23-те състезания в календара. По план те трябва да се проведат в периода от март до ноември 2022.

В същото време Валтери вижда и позитивите на по-големия календар. Той очаква повечето състезания да му помогнат с адаптацията към колата на Алфа Ромео, след като през последните пет сезона бе част от Мерцедес.

„Имам чувството, че вече сме достигнали максимума“, сподели Ботас.

„Това е, което усещам. Не мисля, че трябва да има повече състезания. Няма да е възможно от гледна точка на времето и логистиката. Календарът на F1 е на лимита. Според мен сегашната бройка надпревари е добра“.

Въпреки натоварената година Ботас смята, че събитията са разпределени доста добре.

„Календарът всъщност изглежда добре. Първоначално очаквах да има четири серии от по три състезания, но всъщност са само две. Отново ще имаме почивка през август. Да, натоварено е, но е възможно. Най-забавното на F1 е колко бързо лети времето адреналинът те държи за вечни времена“, коментира финландецът.

2022 отбелязва нова глава в кариерата на Валтери Ботас. Това ще бъде първият му сезон с автомобил на Алфа Ромео. Вицешампионът кара за Уилямс в периода 2013-2016, преди да се присъедини към Мерцедес през 2017.

На въпрос дали натовареният календар може да бъде полезен, за да му позволи да се адаптира по-бързо към новата си среда, Валтери отговори:

„В моята ситуация и за отбора ще е добре. Същото се отнася и за другите отбори. С тези нови автомобили ти трябват максимално повече изминати километри и опит. Това е добра възможност за нас“, обобщи Валтери Ботас.

Тази година той ще си партнира с новобранецът Гуаню Жу. Китайският пилот определи Ботас като най-добрият съотборник във Формула 1. Алфа Ромео промени своето наименование и лого. Също така е единственият тим, който има изцяло обновен пилотски състав тази година.