Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуаню Жу: Ботас е най-добрият съотборник, който може да имам във Формула...

Гуаню Жу: Ботас е най-добрият съотборник, който може да имам във Формула 1

1569
0
Гуаню Жу
Гуаню Жу, снимка Пирели

Според Гуаню Жу Валтери Ботас е най-добрият съотборник, който може да има по време на новобранския си сезон във Формула 1. Жу влиза в историята като първият китаец, който има титулярно място в най-високото ниво на моторните спортове. Бившият състезател от Формула 2 ще си партнира с Ботас в тима на Алфа Ромео.  

22-годишният състезател се запозна с новия си отбор в тестовете в Абу Даби след финала на сезон 2021. Той и Ботас завъртяха първите си обиколки с болиди на Алфа Ромео, като Гуаню караше със 13-инчови гуми, а Валтери бе с модифициран болид от 2021 с новите 18-инчови гуми на Пирели.

„Ботас е най-добрият съотборник, който може да имам във Формула 1. За новобранец като мен няма по-добър вариант от него“, каза Жу в интервю в социалните медии.

„Ако искам да го победя, трябва да работя много усилено. Адаптацията ми към шампионата и колата е от изключително значение. Валтери може да ми помогне как да преминавам по-добре в завоите. Той е много отворен пилот. Споделя информацията си с екипа и мен, което е много полезна точка“.

„В крайна сметка има огромен опит, който му е помогнал да спечели полпозишъни, победи и подиуми. Сред пилотите има малцина, успели да се преборят с [Люис] Хамилтън. Ботас е един от тях. Той е страхотна референция и силен съотборник. Надяваме се да помогнем на Алфа Ромео да се завърне в по-челната част на колоната“.

Китайският пилот завърши на трета позиция във Формула 2 миналата година. Той бе изпреварен  от Оскар Пиастри и Робърт Шварцман. Въпреки това Жу е много предпазлив преди началото на сезон 2022, като се има предвид неизвестното представяне на колата на Алфа Ромео. Главната му цел е да завършва в зоната на точките през кампанията. 

„Първо искам да спечеля малко точки. Нямам представа дали колата ще бъде достатъчно конкурентоспособна. Трябва да изчакаме началото на сезона, за да получим ясна картина“.

„Искам да се наслаждавам на състезанията във Формула 1, да се уча от моя съотборник и инженери и да се усъвършенствам във всички аспекти. Когато се подобря в повече области, резултатите естествено ще дойдат“, завърши Гуаню Жу.