Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Късметът не беше на наша страна през миналия уикенд

Ботас: Късметът не беше на наша страна през миналия уикенд

101
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас коментира злополучната за него надпревара в Мексико. Пилотът на Алфа Ромео вярва, че „късметът не е бил с него“ по време на целия уикенд в страната от Северна Америка.

Ботас потегли от девета позиция в надпреварата на пистата „Аутодромо Ерманос Родригес“. Финландецът се движеше близо до топ 10 в първата част от състезанието. За нещастие, Ботас също стана „жертва“ на червения флаг и загуби доста позиции в класирането.

Ботас водеше борба с Ланс Строл в заключителната фаза на Гран при на Мексико. Състезателят на Алфа Ромео имаше контакт с канадеца няколко тура преди финала. В резултат на това той получи 5-секундно наказани и финишира на последната 15-та позиция

„Мексико беше едно от най-трудните състезания за отбора като цяло“, сподели Ботас. „Късметът не беше на наша страна през миналия уикенд. Колата за сигурност излезе само една обиколка след нашето спиране в бокса. Това означаваше, че загубихме много позиции, тъй като всички останали можеха да сменят своите гуми по време на последвалия червен флаг“, добави пилотът на Алфа Ромео.

„Рестартът на състезанието беше наред в началото. После обаче попаднах в голям трафик и унищожих гумите. В крайна сметка се сблъсках с Ланс [Строл] няколко тура преди финала. Разбира се, разочароващо е да си тръгна без точки, особено след се радвахме на доста силен уикенд“, обясни пилотът на Алфа Ромео. Заради лошия резултат в Мексико, Алфа Ромео се смъкна с едно място надолу при конструкторите.

„Това не беше нашето състезание. Все пак имаме още три надпревари и един спринт, за да възстановим позицията си в шампионата, като започнем Бразилия тази седмица. В миналото сме били доста силни там, така че се надявам да обърнем късмета си и да се върнем в борбата за точки“, заключи Валтери Ботас.

Другият пилот на Алфа Ромео Гуаню Жу също нямаше късмет заради червения флаг в средата на състезанието. Китаецът нямаше достатъчно скорост заради факта, че бе с използвани твърди гуми в продължение на повече от 30 тура

„Беше разочароващо- състезанието ни беше до голяма степен унищожено от червения флаг. Бях един от първите, които спряха и смениха гуми. За нещастие, точно при рестартирането бях този, чиито използвани твърди гуми бяха направили най-много обиколки“, заяви Жу.

„Всички около мен бяха с нови средно твърди или твърди гуми. Това на практика беше краят на играта за нас. Рестартът беше добър, но беше невъзможно да задържа позицията си. Разликата в сцеплението беше твърде голяма и до края на състезанието буквално се пързалях по трасето. Жалко, тъй като свършихме добра работа този уикенд, но така и не успяхме да си тръгнем с точки“, допълни състезателят на Алфа Ромео.