Начало Избрани Ботас: Мога да се боря с повечето болиди на стартовата решетка

Ботас: Мога да се боря с повечето болиди на стартовата решетка

955
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас вярва, че новият автомобил на Алфа Ромео може да се справи с повечето си съперници. Финландецът възнамерява да докаже своето твърдение по време на уикенда на пистата Албърт парк в Мелбърн.

Австралия се превърна в страна, която е близо до сърцето на Ботас. Това е родината на половинка на финландеца Тифани Кромуел. Австралийската е професионална състезателка по колоездене. По този начин състезанието в Мелбърн е почти второ домашно състезание за десеткратния победител в Гран при.

Обичам да идвам в Австралия“, призна Ботас. „Напоследък прекарвам доста време тук, особено през зимната ваканция, тъй като приятелката ми е от Южна Австралия. Това е едно от любимите ми места с толкова много неща за гледане и правене.“

„Поради тази и много други причини съм щастлив, че отново ще се състезаваме в Мелбърн. Албърт Парк е много интересна писта. Работата, извършена преди тазгодишната надпревара, съчетана с новото поколение автомобили, трябва да направят състезанието много по-вълнуващо.“

Финландецът завърши на шесто място с Алфа Ромео в откриващия кръг на Формула 1 в Бахрейн. Изглеждаше, че той ще постигне още по-добър резултат в Саудитска Арабия, когато проблеми с прегряването го принудиха да се прибере в бокса. Въпреки това той си е поставил висока цел, която иска да постигне до края на сезон 2022. 

Въпреки неуспеха Ботас е убеден, че може да запише ценни точки на Албърт пак, стига да няма никакви проблеми с автомобила. 32-годишният състезател спечели последното издание на Гран при на Австралия, което се проведе през 2019 г.

Искаме да покажем темпото си тук. Мога да се боря с повечето болиди на стартовата решетка, каза Ботас.

Убедени сме, че можем да донесем точки, но е важно да си свършим работата както трябва, тъй като видяхме колко конкурентна е цялата стартова решетка.“

Шефът на Алфа Ромео в F1 Фредерик Васьор потвърди думите на своя пилот и заяви, че швейцарският отбор може да се бори сред най-добрите претенденти в средата на колоната. Същевременно французинът подчерта значението на състезанието за развитие на новите автомобили.

Разбира се, пътуваме до Австралия с цел да се върнем към спечелването на точки“, каза той.

„Сигурен съм, че можем да се борим да сме в челото. Също така съм сигурен, че всяко състезание е възможност за всички отбори да направят още една крачка напред. Състезанието за развитие на новите автомобили ще има огромно влияние тази година. Искаме да разберем дали работата, която свършихме след Джеда, е донесла дивиденти. Целта ни е да задържим доброто се темпо до края на сезон 2022″, завърши Фредерик Васьор.