Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас най-активен в експериментите на новите гуми

Ботас най-активен в експериментите на новите гуми

1388
0

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Валтери Ботас използва най-активно новите модели гуми на Пирели в първите 3 часа изпитания на пистата Яс Марина за 2020 година. Останалите пилоти предпочетоха първо да започнат с познатите смеси от вече завършения сезон.

Себастиан Фетел записа най-добро време до 12 часа на обяд от 1:39.234 мин със софт С5 за 2019 г.

Ботас бе с 1:39.235 мин с нов модел (най-вероятно също най-меки), но без никакви означения.

Първите си 32 обиколки за тима на Рено направи Естебан Окон, който зае мястото в кокпита на Нико Хюлкенберг. Германецът трогателно бе изпратен от тима преди състезанието в неделя. В кокпита на Торо Росо пък седна за тези изпитания Шон Гелаел, а в Уилямс е Рой Нисани, който така и не записа време, а само пробни обиколки през бокса.

Тимът на Ред Бул изследва днес гумите със специални камери, които са монтирани в краш структурите пред кутиите за радиаторите

Чрез тях ще събира допълнителна информация преди отборът да избере своята позиция за или против гумите за 2020 г. Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер каза по време на уикенда в Абу Даби, че новите спецификации трябва да са много лоши, за да не предложат подобрение спрямо тези за 2019 г.

Междувременно отборите от Формула 1 не изостават и с украсата. В Мерцедес вече има коледна елха и настроението малко по малко става все по-празнично.