Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас най-бърз през втория ден от F1 теста на Сахир

Ботас най-бърз през втория ден от F1 теста на Сахир

6321
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас даде най-доброто време през втория ден от предсезонния тест на Формула 1

Финландският пилот на Мерцедес записа обиколка за 1:30.289 мин. Той кара новия F1 W12, а Люис Хамилтън работи сутринта. Втори в съботното подреждане бе Пиер Гасли (Алфа Таури).Трети се класира Ланс Строл (Астън Мартин).

„Днес определено беше по-добре от вчера. На пистата имаше далеч по-малко пясък. Не се чувствах кой знае колко по-различно в колата, но бе по-балансирана в известна степен“, коментира Хамилтън.

„Просто трасето се промени значително спрямо петъка и бе трудно да се намерят необходимите настройки. За това допринесе и силният вятър. Аз направих около 60-ина обиколки, Валтери също натрупа турове, което е добре. Ще се постараем да направим колкото се може повече километри. Трябва да сме концентрирани върху нашия тим. Това е единственото, което можем да сторим. Просто трябва да си изпълним програмата.“

Сесията бе спряна, когато капакът на двигателя от Ред Бул-а на Серхио Перес се разтроши и по пистата се разхвърчаха отломки

Инцидентът се случи, докато мексиканският пилот вървеше зад Николас Латифи (Уилямс) и се опита да го задмине. Малко преди това съветникът на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко заяви, че в отбора са много доволни от поведението на RB16B. Екипът поправи щетите и скоро Перес продължи работата си на пистата.

Четвърти в подреждането бе Ландо Норис, което затвърди доброто представяне на Макларън, след като най-бърз до обяд бе Даниел Рикиардо. Антонио Джовинаци (Алфа Ромео) даде пето време, следван от Шарл Льоклер (Ферари), Латифи, Перес, Рикиардо, Фернандо Алонсо (Алпин), Юки Цунода (Алфа Таури), Мик Шумахер (Хаас), Карлос Сайнц (Ферари), Никита Мазепин (Хаас), Хамилтън и Себастиан Фетел (Астън Мартин).