Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас най-бърз в първия ден от тестовете на Каталуня

Ботас най-бърз в първия ден от тестовете на Каталуня

1603
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас с Мерцедес беше най-бърз в първия ден от тестовете на отборите от F1 на пистата Каталуня край Барселона. Финландецът навъртя 131 обиколки и постигна време от 1:15.511 мин. То беше записано с най-меките гуми на Пирели C5.

Постижението на Ботас е само с 0.105 сек по-слабо от полпозишъна му на същото трасе в събота в квалификацията за Гран при на Испания. Но то беше дадено с по-твърдите гуми от типа C3.

Също 131 обиколки навъртя Шарл Льоклер с Ферари. С доста по-бавните гуми С2 той записа 1:16.933 мин и завърши деня 2-и. Трети се нареди Дани Квят с Торо Росо, който с С4 спря хронометрите на 1:17.679 мин.

Четвърти се нареди Нико Хюлкенберг с Рено, следван от Пиер Гасли с Ред Бул, Карлос Сайнц с Макларън, Пиетро Фитипалди с Хаас и каращия за първи път актуален болид от F1 Ник Йелоли от Рейсинг Пойнт.

Себастиан Фетел с другия болид на Ферари правеше изпитания само на новите продукти на Пирели и завърши деня 9-и с време 1:18.485 мин. Неговото постижение не фигурира в графиката на италианския доставчик.