Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Не разполагахме с темпото, което очаквахме, че ще имаме в Маями

Ботас: Не разполагахме с темпото, което очаквахме, че ще имаме в Маями

356
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Заубер

Валтери Ботас коментира събитията от Гран при на Маями. Пилотът на Заубер записа поредна тежка надпревара, в която не спечели нито една точка. Ботас призна, че „не е разполагал с темпото, което е очаквал“ по време на надпреварата на уличната писта в Маями Гардънс.

Ботас финишира 14-ти в спринтовата надпревара на пистата в Маями. Опитният финландец не разполагаше с темпо, което да му позволи да се доближи до зоната на точките. В последната квалификация той отново отпадна още в Q1 и си осигури старт от дъното на решетката.

Състезателят на Заубер потегли от 16-та позиция в Гран при на Маями. За нещастие, той не успя да се възползва от появата на кола за сигурност, тъй като вече беше направил спиране в бокса. В 29-тата обиколка той направи допълнителен питстоп в опит да подобри класирането си. Това обаче не сработи и Ботас остана 16-ти при развяването на карирания флаг

„Беше добре да опитаме нещо различно със стратегията, особено като се има предвид позицията, от която стартирахме. За съжаление моментът на появата на автомобила за сигурност не беше съвсем подходящ за нас“, сподели Ботас.

„Не разполагахме с темпото, което очаквахме, че ще имаме в Маями. В крайна сметка не можахме да направим много, за да напреднем в подреждането“, продължи пилотът на Заубер. „Все пак научихме много през този уикенд. След две седмици ще имаме възможност отново да се опитаме да го направим в Имола, която е напълно различна писта. Освен това там ще използваме някои нови части, което би трябвало допълнително да ни помогне. Както видяхме този уикенд, битката около нас е изключително оспорвана. В този случай най-малката разлика може да е от решаващо значение“, завърши Валтери Ботас. Финладнецът заема 20-т място във временното класиране. Зад него е единствено Логан Сарджънт от Уилямс.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу потегли последен на стартовата решетка. Младият китаец постигна известен напредък и в един момент се доближи близо до зоната на точките. За нещастие, пилотът на Заубер остана дълго време заклещен зад Александър Албон и унищожи гумите си. В крайна сметка Жу финишира 14-ти в Маями.

„Опитахме всичко, което можехме. Беше трудно състезание, което се усещаше доста подобно на вчерашната спринтова сесия, с добър първи стинт. За съжаление се оказах залепен зад Алекс [Албон]. Макар че успях да използвам предимството не в завоите, просто не успях да се сравя с максималната скорост на неговия Уилямс. Дори и с DRS не успях да намаля разликата достатъчно, за да изпреваря успешно“, каза Жу.

„Продължаваме да работим усилено. За разлика от някои от нашите съперници, през последните две състезания не въведохме никакви сериозни подобрения. Отборът полага значителни усилия. Оставаме позитивно настроени, че следващите ни разработки, започвайки от следващото състезание в Имола, ще се представят според очакванията. Надявам се това да ни позволи да се борим за точки“, добави пилотът на Заубер.