Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас не се притеснява за бъдещето си във Формула 1

Ботас не се притеснява за бъдещето си във Формула 1

2757
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Спас Генев

Валтери Ботас не се притеснява за бъдещето си във Формула 1. Финландецът се представя неубедително в състезанията в последно време и мястото му в екипа на Мерцедес за следващия сезон не е сигурно.

Ботас може да бъде заменен от Естебан Окон, който в момента е резервен пилот на Мерцедес. Шефът на тима Тото Волф вече заяви, че в екипа ще избират между двамата кой да бъде съотборник на Люис Хамилтън през следващия сезон.

Волф каза също, че от Мерцедес ще помогнат на Ботас да си намери друг отбор, ако не продължи да кара за Сребърните стрели. Самият Валтери сподели, че има план В и план С, ако бъде освободен от Мерцедес.

„Всичко при мен е отворено като варианти. Чакам информация от тима ми, каза Ботас пред финландския Ilta Sanomat. – Винаги е добре да имаш варианти. Но имам усещането, че всичко ще се нареди по един или друг начин.

Имах малко лош късмет в последно време, като на Силвърстоун, където се борех за победата. След това състезанията в Германия и Унгария също влошиха представянето ми като цяло за първата половина от сезона.”

Ботас заяви още, че много е искал да спечели надпреварата на Хунгароринг. Но нещата не са преминали по план за него. И при малко по-различно стечение на обстоятелствата, нещата за него е можело да са други.