Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас не смята, че с новия мотор Мерцедес ще достигне скоростта на...

Ботас не смята, че с новия мотор Мерцедес ще достигне скоростта на Ферари на правите

1701
0
Мерцедес Канада 2019
снимка: Мерцедес

Валтери Ботас не смята, че с новия двигател неговият болид Мерцедес ще достигне скоростта на Ферари на правите.

Сребърните стрели ще използват нова спецификация на задвижващата си система в Гран при на Канада. Това ще е втората версия на мотора на немския производител за сезона.

Агрегатът ще бъде внедрен в колите на всичките 3 отбора, които ползват продуктите на Сребърните стрели – заводския тим на Мерцедес, Рейсинг Пойнт и Уилямс.

„Очакваме малко повече мощност от новия мотор. Но смятаме, че това ще бъде малка стъпка напред, каза финландецът. – Не мислим, че тя ще бъде достатъчна да достигнем скоростта на Ферари на правите.“

Според финландеца в Мерцедес са постъпили правилно, като не са бързали да пуснат втората си спецификация на двигателя по-рано от предвиденото.

Това вече сториха всички останали производители – Хонда, Ферари и Рено. Ботас смята, че трасето в Канада е правилното място за пускането на мотора.

Валтери очаква отново оспорвана битка със съотборника си Люис Хамилтън. Според Ботас разликите между двамата би трябвало да бъдат много малки (стотни или хилядни от секундата), тъй като пистата е къса и няма къде да се спечели или загуби много време.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter