Начало Избрани Ботас: Нуждаем се от повече подобрения в автомобила

Ботас: Нуждаем се от повече подобрения в автомобила

170
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас заяви, че автомобилът на Алфа Ромео се нуждае от повече подобрения ако иска да се бори за места в топ 10. Финландецът вярва, че предстоящите актуализации ще помогнат на Алфа Ромео да постигне напредък в предстоящата тройка състезания в Европа.

Ботас имаше трудно началото на сезон 2023. Опитният финландец финишира на осма позиция в откриваща Гран при на Бахрейн. До момента това е единственият му резултат в челната десета. Състезателят на Алфа Ромео бе близо до зоната на точките в Австралия и остана 11-ти. В Джеда и Баку Ботас имаше проблеми и бе много далеч от челната десетка, докато в Маями завърши 13-ти.

Ботас призна, че темпото му в една обиколка е било добро, докато в състезанията е губил спрямо своите преки съперници

„По някаква причина в една обиколка с бяхме силни, но след това изоставаме в дългите серии“, каза Ботас. „Честно казано не мога да направя нещо повече.“

„Нуждаем се от повече подобрения в автомобила. Определено разполагаме с много информация. Въпреки това е факт, че се нуждаем от тези нови части, които трябва да получим в Имола. Надява се това да ни даде подобрение и повече добър шанс да се борим за топ 10“, обясни пилотът на Алфа Ромео.

„Имаме доста нови неща за този уикенд и го очакваме с нетърпение. Определено имаме нужда от тези новости, така че нека видим как ще се справим“, каза още Ботас.

Ботас коментира и предстоящата Гран при на Емилия Романя. Опитният финландец участва в последните три издания на надпреварата на пистата Имола. Миналата година той финишира седми в спринта и пети в основното състезание, което бе и най-добрият му резултат изобщо за кампанията.

Ботас потвърди, че Алфа Ромео ще използва някои подобрения върху автомобила С43. Но от друга страна екипът от Хинвил се очаква да отложи актуализациите за Барселона заради състоянието, в което се намира трасето в този момент

„Наистина очаквам с нетърпение да се върна на пистата в Имола. Отборът работи на пълни обороти по автомобила. Тук ще използване някои нови части за него. Надявам се те да ни помогнат да направим подобрение и да се върнем в борбата за точки“ сподели Ботас.

„Това е и едно от двете ни домакински състезания за сезон 2023. Би би било чудесно да постигнем добри резултати за мен и Алфа Ромео пред родна публика. Имам добри спомени от миналата година в Имола- това беше най-добрият ни резултат за 2022 г. , който се оказа много важен в края на сезона“, продължи Ботас. „Винаги е страхотно да се състезаваш тук, на тази стара писта с толкова много история. Вече показахме известен напредък в Маями. Там темпото ни в една обиколка определено беше по-добро от това в предишните състезания, но все още има какво да се направи. Трябва да продължим напред и да се стремим да продължим да се подобряваме както в квалификациите, така и в състезанието“, завърши Валтери Ботас.

Другият пилот на Алфа Ромео Гуаню Жу трябва да запише второто си участие на Имола. Миналата година китаецът остана 15-ти. Сега целта му е да подобри този резултат и да се бори за точки.

„Беше хубаво да видим, че отборът показва известен напредък в Маями. Въпреки това все още има някои подобрения, които трябва да направим. Екипът в Хинвил работи без прекъсване по подобренията на нашия C43- всички хора положиха големи усилия и аз съм много нетърпелив да се върна на пистата и да видя какво можем да постигнем“, каза Жу.

„Винаги е чест да се състезаваш на такова историческо място като Имола, подкрепян от страстта на феновете по трибуните. Това е и домашно състезание за нашия отбор, което го прави още по-специално. Както винаги, Имола ще бъде трудно предизвикателство. Ние сме уверени и мотивирани да направим положителна промяна и да се върнем в битката за точки в неделя“, добави пилотът на Алфа Ромео.