Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Определено е приятно да завършиш две поредни сесии на четвърто място

Ботас: Определено е приятно да завършиш две поредни сесии на четвърто място

198
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас коментира представянето си във вчерашния ден. Пилотът на Алфа Ромео бе приятно изненадан от представянето си в тренировките в Абу Даби. Ботас призна, че е „приятно да завърши две поредни сесии на четвърто място“. От друга страна, финландецът остава реалист за остатъка от рейс уикенда на пистата Яс Марина.

Ботас участва в първата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби. Финландецът завъртя 21 обиколки и даде четвърто време. Разбира се, резултатът в тази сесия нямаше голямо значение заради различните метеорологични условия спрямо тези в квалификацията и състезанието

Във втората сесия Ботас, подобни на неговите колеги, също пострада заради инцидентите на Карлос Сайнц (Ферари) и Нико Хюлкенберг (Хаас). Опитният финландец все пак направи 16 обиколки и даде четвърто време. Изоставането му спрямо върха бе 0.230 сек.

„Определено е приятно да завършиш две поредни сесии на четвърто място. Въпреки това е доста трудно да се каже какво е реалното ни представяне в края на вчерашния ден. Имахме няколко необичайни сесии. В първата участваха няколко пилоти-новобранци, а втората бе повлияна от два поредни червени флага – следователно не позволихме на всички да направят добри обиколки“, сподели Ботас.

„Все пак преминахме през пълната си програма. Усещането в автомобила е доста добро, което е обещаващо за следващите дни. Разбира се, предстои ни още дълъг път. Трябва да сме в най-добрата си форма за квалификацията, както и за състезанието в неделя. Целта ни за днес остава влизане в Q3. Ако си напишем домашното, имаме солидни шансове за добър резултат през днешния ден“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу не кара в първата тренировка и бе заменен от Тео Пурчер. Във втората сесия китаецът даде седмо време и потвърди доброто впечатление, оставено през вчерашния ден.

„Това беше добър петъчен ден. Радвам се, че успях да набера скорост веднага, въпреки червените флагове, които прекъснаха FP2. Имахме добър ритъм още от бокса и се чувствах комфортно с баланса, така че всичко безпроблемно за мен“, каза Жу.

„Направихме 18 обиколки при пълно натискане и автомобилът се чувстваше на правилното място. Именно това бе началото на уикенда, от което се нуждаехме. Хубаво е да видим, че успяхме да спечелим увереност веднага и че подобренията, които внесохме, изглежда работят добре. Вярвам, че се намираме в правилния прозорец. Все пак ще трябва да се подобрим, ако искаме да останем конкурентоспособни, защото всички останали ще го направят“, добави състезателят на Алфа Ромео.