Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас определи състезанието си като едно от най-добрите за сезона

Ботас определи състезанието си като едно от най-добрите за сезона

872
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Валтери Ботас определи Гран при на Абу Даби като едно от най-добрите си състезания за сезона. Финландецът стартира последен заради нерегламентирана смяна на двигателя на 2 пъти в хода на уикенда.

Но той завърши 4-и и в края дори бе близо до 3-ия Шарл Льоклер, но не успя да го изпревари. Невъзможността да използва DRS в първите 17 обиколки му попречи по-бързо да си пробие път напред в колоната.

„Беше тежко състезание, като давах всичко, на което съм способен, коментира Ботас. – Но беше забавно да напредвам от дъното на решетката. Първите близо 20 обиколки бяхме без DRS и това направи прогреса ми по-труден.

Удовлетворен съм от деня. Разбира се, щеше да е чудесно да съм на подиума, но това няма значение. Важно е, че дадох всичко и имам добра увереност след този сезон. Това беше едно от най-добрите ми състезания за годината.“

Льоклер, който завърши пред Валтери, призна, че в края на надпреварата е бил притеснен финландецът да не го настигне. Защото в един период той е започнал да го застига доста бързо, а Шарл е имал трудности с гумите.

Все пак в последните 4-5 обиколки Ботас е забавил скоростта си, което е помогнало на пилота от Монако да запази позицията си. След финала той не получи и наказание за това, че имаше разминаване в декларираното количество гориво от Ферари и измереното от ФИА.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.