Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: По-гладен съм за победи от Хамилтън

Ботас: По-гладен съм за победи от Хамилтън

1305
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас смята, че е по-гладен за победи от съотборника си Люис Хамилтън. И това е основното му предимство спрямо британеца в момента във Формула 1.

Финландецът започна по-добре сезона и спечели първия кръг в Австралия. След това взе 4 полпозишъна, но само 1 победа срещу цели 7 успеха на световния шампион. И затова след 10 кръга Хамилтън има аванс от 39 точки.

„Мисля, че съм по-гладен за победи от Люис, каза Ботас в интервю пред ESPN. – Смятам, че това е от голямо значение. Още не съм постигнал нищо спрямо поставените ми лични цели във Формула 1. Затова определено работя по-здраво от всякога.“

Ботас разкри още, че е много критичен към себе си. И когато не се е справил добре, се обвинява и си казва, че е бил зле. Но същото важи и когато се е представил силно.

„Когато се справя със задачите си си казвам: Ти си най-добрият. Просто съм честен със себе си, обясни Валтери. – По принцип винаги има къде да се подобряваш. И винаги можеш да намериш извинения за това, че не си се справил добре. Да приема моите силни и слаби страни е нещото, което работи при мен.“