Начало Избрани Ботас: Посоката, която трябва да следваме, е една- нагоре, нагоре и само...

Ботас: Посоката, която трябва да следваме, е една- нагоре, нагоре и само нагоре

698
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас си постави цел за сезон 2023 в F1. Пилотът на Алфа Ромео вярва, че той и екипът от Хинвил трябва да вървят само нагоре в предстоящата кампания в световния шампионат.

Отборът на Алфа Ромео е готов за новия сезон, който започва на този уикенд международната писта в Бахрейн. След повече от три месеца чакане е време действието да започне отново. Макар че това е нощно състезание, целият уикенд ще се усеща като раждането на нов ден.

Ботас е един от най-опитните състезатели на пистата в Бахрейн. Финландецът участва в последните 10 издания на надпреварата в кралството. Ботас има общо четири подиума на пистата Сахир, записани когато той караше в Мерцедес. Освен това 33-годишният състезател е завършил в челната десетка във всички стартове на това трасе от 2014-та насам

„Първата година с отбора беше доста интересна. Станахме по-силни с напредването на кампания и постигнахме сериозен напредък. Посоката, която трябва да следваме, е една- нагоре, нагоре и само нагоре“, сподели Ботас.

„Тези първи няколко дни в Бахрейн ще ни помогнат да добием правилна представа къде се намираме в сравнение с останалите отбори и да видим кои ще са преките ни конкуренти. Отново ни очаква дълъг сезон- много съм мотивиран да се върна на пистата и нямам търпение да постигна добри резултати както за нас тук, в Бахрейн, така и за базата на отбора в Хинвил. Техните усилия са от съществено значение. Знаем, че имаме сили да се справим добре и трябва да останем фокусирани, за да разкрием пълния потенциал на C43“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу има много приятни спомени от Бахрейн. Състезателят на Алфа Ромео направи дебюта си в F1 на тази писта преди около една година. Китаецът финишира на десето място и да спечели първата си точка в шампионата. Сега той иска да повтори това постижение и защо не и да го подобри.

„Отново сме в зората на нов сезон. Научих много по време на дебютантската си година. Сега ще взема целия опит със себе и, за да се подобря още повече. Постигнахме добри неща заедно като отбор. Разбира се, очакванията за сезона определено са по-големи“, каза Жу.

„Чувствам се много по-спокоен в сравнение с преди една година и ще превърна това в своя полза. Сега съм готов отново да се изправя пред всички предизвикателства на пистата. Все още има какво да научим и да постигнем с автомобила на Алфа Ромео. Вълнувам да видя какво предстои за нас като отбор и очаквам с нетърпение началото на сезон 2023“, добави състезателят на Алфа Ромео.

Тази година базираният в Хинвил отбор няма да бъде ръководен от Фредерик Васьор. Французинът пое в посока Ферари в края на миналата година. На негово място ще застане Алесандро Алуни Брави. Управляващият директор на Заубер ще бъде официалния представител на Алфа Ромео през сезон 2023 в F1

„Най-накрая е време отново да се състезаваме. Работихме усилено през зимата и изминахме допълнителни километри докато се подготвим и настроим за новия сезон. Всички хора, както тук, така и у дома в Хинвил, могат да се гордеят с това“, каза Брави.

„Готови сме за новия сезон. Свършихме добра работа по време на тестовете и сега очакваме с нетърпение предстоящите предизвикателства. Подобно на всички останали отбори, ние също нямаме търпение да започнем и да видим къде се намират всички останали. Разбира се, рано е да се поставят цели за новия сезон. Нашето намерение е да продължим да растем и да се развиваме като отбор. Нашите пилоти формират силен и разнообразен състав, заради което сме щастливи да продължим да работим с тях“, каза още представителят на Алфа Ромео.