Начало Избрани Ботас: Постигнахме максимума във Великобритания

Ботас: Постигнахме максимума във Великобритания

299
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас финишира на 12-то място в Гран при на Великобритания. Пилотът на Алфа Ромео вярва, че е постигнал максимума, като се има предвид позицията, от която бе стартирал.

Ботас бе дисквалифициран от квалификацията на Силвърстоун. Причината бе, че в болида му не е имало достатъчно гориво, за да се предаде литър за проверка, каквото е изискването на ФИА. Състезателят на Алфа Ромео спря автомобила си в края на Q1, макар да бе записал достатъчно добро време, което го класира в Q2

Ботас потегли от последна стартова позиция в неделната Гран при. Опитният финландец направи известен прогрес и се възползва от появата на кола за сигурност. В крайна сметка той остана 13-ти развяването на карирания флаг. Ботас все пак мина едно място напред заради наказанието на Ланс Строл, но отново остана извън зоната на точките.

„Постигнахме максимума във Великобритания. Нека не забравяме от каква позиция тръгнахме заради дисквалификацията“, сподели Ботас. „Виртуалният и реалният автомобил за сигурност излязоха в благоприятен за нас момент. Това ни позволи да излезем от бокса и да спестим време“, обясни пилотът на Алфа Ромео.

„Разбира се, никога не е лесно да започнеш от последно място. Въпреки това ние дадохме всичко от себе си и извлякохме най-доброто от нашия пакет. Подобренията, които внесохме тук този уикенд, ни позволиха да направим малка крачка напред. Разбира се, все още има какво да се направи- другите отбори също внесоха нови части и подобрението при тях е очевидно. Сега ще се съсредоточим върху разкриването на пълния си  потенциал, за да се върнем в добра състезателна форма за последните две състезания преди лятната ваканция“, добави Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу остана 15-ти Китайският състезател имаше едно трудно състезание, в което нямаше възможност да се бори за точки

„Като цяло уикендът на Силвърстоун просто не ни донесе късмет. Автомобилът за сигурност излез точно когато вече бях напуснал бокса. Това ме принуди да сменя отново гумите, за да не изостана прекалено. Освен това, за съжаление, в спирачния ми канал отново се заклещи откъснат елемент от друг болид. Това до голяма степен компрометира състезанието ми, тъй като трябваше да минем през бокса за трети път и да го отстраним“, каза Жу.

„Що се отнася до подобренията, които въведохме този уикенд, смятам, че има още работа за вършене. Други отбори въведоха важни пакети и това им позволи да направят добър скок напред. Мисля, че потенциалът ни е налице. Определено ще трябва да поработим върху новия аеродинамичен пакет, за да постигнем правилно допълнителното представяне, от което се нуждаем, за да се върнем в борбата за точки“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Алфа Ромео се смъкна до деветото място в конструкторите. Отборът от Хинвил бе изпреварен от Уилямс. Британците направиха огромен скок в домашната си Гран при благодарение на осмото място на Александър Албон.