Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас продължава да вярва, че Алфа Ромео може да се справи с...

Ботас продължава да вярва, че Алфа Ромео може да се справи с Уилямс

424
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас коментира предстоящия състезателен уикенд в Мексико. Пилотът на Алфа Ромео продължава да вярва, че неговият отбор може да се справи с Уилямс и да заеме седмото място при конструкторите. Ботас също така е оптимист, че трасето в Мексико Сити ще пасне по-добре на автомобила на Алфа Ромео.

Ботас финишира на 12-та позиция в Гран при на САЩ. Опитният финландец изживя една трудна надпреварва, в която нямаш шансове да се бори за точки. Ботас оригинално завърши 14-ти, но мина две места напред заради дисквалификациите на Люис Хамилтън и Шарл Льоклер. Въпреки това той отново остана извън зоната на точките.

Ботас има добри спомени от Мексико. 34-годишният състезател има общо три подиума на пистата „Аутодромо Ерманос Родригес“. Миналата година той финишира десети

„Уикендът в Остин беше труден за приемане, особено с оглед на резултатите след състезанието, които в крайна сметка донесоха точки на нашите скъперници и възможност да се придвижим леко напред в класирането. Надеждата ни обаче не е изгубена. Макар че ни липсваше темпо, автомобилът ни се чувстваше прилично на тази писта“, сподели Ботас. Пилотът на Алфа Ромео се надява да спечели точки в Мексико, които да помогнат на отбора от Хинвил в борбата с Уилямс за седмото място при конструкторите.

„Още миналата година видяхме как Мексико ни подхожда повече откъм писта. Все още имаме четири състезания – включително спринтово състезание – за да спечелим повече точки. Разликите, както винаги, са минимални. На практика само няколко стотни от секундата могат да направят разликата между Q2 и Q3. Ако си свършим работата както трябва, ще можем да подобрим още повече позициите си на стартовата решетка и да си пробием път напред в неделя“, завърши Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу финишира 13-ти в миналогодишното състезание в Мексико Сити. Тази година китаецът иска да подобри този резултат и да попадне в челната десетка.

„Без съмнение уикендът в Остин беше разочароващ, тъй като очаквахме да продължим да използваме максимално потенциала на неотдавнашния ни пакет за обновяване. За съжаление, така и не успяхме. Екипът положи много работа през тези няколко дни, за да разбере къде сме изостанали. Сега сме уверени, че можем да изградим нещо по-добро този уикенд. Смятам, че имаме потенциала да се справим добре и бързо да си стъпим на краката“, каза Жу.

„Мексико ми хареса миналата година – феновете определено са страстни и знаят как да организират фиеста. Очаквам с нетърпение да се върна там този уикенд. Връщаме се и към стандартния формат на състезателния уикенд с три тренировъчни сесии. Това ще ни позволи да изучим пистата и да се подготвим, когато е важно. Ако си напишем добре домашното, съм убеден, че ще успеем да се върнем в точките“, добави състезателят на Алфа Ромео.

Този уикенд Алфа Ромео ще предостави един от автомобилите си на Тео Пурчер. Младият французин ще вземе участие в първата свободна тренировка за уикенда в Мексико.