Начало Избрани Ботас: Радвам се, че започнах това пътешествие с екипа на Алфа Ромео

Ботас: Радвам се, че започнах това пътешествие с екипа на Алфа Ромео

604
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас се отправя към финалния кръг на сезон 2022 в F1. Пилотът на Алфа Ромео се намира в добра форма след като финишира в топ 10 в последните два старта в Мексико и Бразилия. Сега той ще се надява да завърши кампанията по най-добрия начин и помогне на Алфа Ромео да запази шестото място при конструкторите.

Ботас има добри спомени от Гран при на Абу Даби. Опитният финландец се качи на подиума на пистата Яс Марина през 2014-та, а три години по-късно спечели надпреварата. След още три години той отново бе на почетната стълбица в Абу Даби. Въпреки трудностите през втората половина на настоящата кампания, Ботас ще даде всичко от себе си, за да помогне на Алфа Ромео да се пребори с Астън Мартин.

„Сезон 2022 е към своя край. Честно казано това беше доста натоварена кампания. Радвам, че скоро ще имам заслужена почивка със семейството и приятелите си“, сподели Ботас.

„Първият ми сезон с този отбор беше наистина добър. Направих много силна първа половина, след което изпитвах затруднения през втората половина на сезона. Като цяло все този сезон надмина очакванията ми. Радвам се, че започнах това пътешествие с екипа на Алфа Ромео. Уверен съм в бъдещето, което ни чака. Точките, които спечелихме в последните състезания, ни дадоха допълнително предимство пред най-близките ни съперници в шампионата. Въпреки това все още имаме работа за вършене“, добави пилотът на Алфа Ромео.

„Миналата седмица в Бразилия показахме силно темпо, което ни позволява да се отправим към Абу Даби с голяма доза увереност. Честно казано доста ми харесва пистата Яс Марина. Тук имам два подиума,  а през 2017 г. спечелих надпреварата“, продължи Ботас. „Този уикенд имаме още един шанс да се представим добре, както за нас, така и за отбора в базата в Хинвил. Ще направим всичко възможно да го постигнем и да завършим сезона си с високи резултати“, завърши Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу познава добре пистата Яс Марина от времето, което прекара във Формула 2. Пилотът на Алфа Ромео спечели едно от спринтовите състезания през миналата година. Също така той има и два подиума на трасето в Абу Даби.

„Тази седмица приключва моят новобрански сезон някои отношения имам чувството, че всичките 12 месеца минаха просто ей така. Каква година беше само!“, каза Жу.

„Всички знаем какво още можем да постигнем с отбора през следващата година. Алфа Ромео ме накара да се почувствам като у дома си от самото начало. Всички в отбора, като се започне от Фред, инженерния екип и Валтери и се стигне до всички на пистата и във фабриката в Хинвил, изиграха голяма роля за това да се развивам състезание след състезание. Наслаждавах се на това пътуване досега и се стремя да постигна един последен добър резултат тази година, за да се отплатя на екипа за този първи съвместен сезон.“

„В миналото съм се наслаждавал на състезанията в Абу Даби, като на няколко пъти съм се качвал на подиума във Формула 2. Темпото ни в Бразилия беше силно. Затова беше малко жалко, че не успяхме да се възползваме напълно от това. Сега се отправям към последния състезателен уикенд за годината. Мотивиран съм да дам всичко от себе си и да помогна на отбора да затвори сделката за шестото място в шампионата“, допълни пилотът на Алфа Ромео.

Жу ще отстъпи своя автомобил на Роберт Кубица в първата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби. Полският състезател ще запише четвърта сесия от началото на сезон 2022 зад волана на Алфа Ромео С42.