Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг щастлив след спечелената квалификация

Розберг щастлив след спечелената квалификация

35
0
германия,Мерцедес,Нико Розберг,Хокенхайм

Нико Розберг успя да спечели първата позиция в квалификацията за Гран при на Германия без особени проблеми, след като неговият съотборник и най-сериозен противник Люис Хамилтън отпадна след инцидент в първата част на тренировката за място.

„Нещата до момента вървят наистина много добре и да стартирам от първа позиция в домашното си състезание разбира се е чудесно“, не криеше чувствата си Розберг след квалификацията. „Разбира се предпочитах да спечеля след борба с Люис, но за съжаление след проблема със спирачките и неговия инцидент това не бе възможно.

От една страна обаче продължавам да се радвам много от постигнатия от мен резултат днес. От друга обаче заради инцидента на Люис обстановката в отбора е леко притеснена. Все пак аз съм щастлив.

Точките обаче не се раздават днес, а утре. Затова трябва да продължим да сме пределно концентрирани. Често сме виждали, колко бързо нещата може да се променят и как може да останеш с празни ръце.

Утре се очаква да е по-хладно, което по отношение на износването на гумите изглежда като добра новина. Времето обаче може да има сериозно влияние върху състезанието утре. Ще се подготвим за всякакъв сценарий и ще се опитам да измъкна максимума от ситуацията.“