Начало Избрани Ботас се е надявал на повече точки в Мексико Сити

Ботас се е надявал на повече точки в Мексико Сити

353
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас завърши на десета позиция във вчерашната Гран при на Мексико. Пилотът на Алфа Ромео спечели ценна точка за своя екип. Това бе първо завършване в топ 10 за опитния финландец от състезанието в Монреал.

Ботас показа невероятно темпо от началото на уикенда на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Пилотът на Алфа Ромео даде шесто време в квалификацията в Мексико Сити и дори раздели двете машини на Ферари. След края на сесията той заяви, че има големи шансове да донесе голям брой точки за отбора от Хинвил.

Въпреки големите очаквания, нещата за Ботас не се развиха по начина, който искаше. Състезателят на Алфа Ромео се забави на старта и бе задминат от Льоклер и Алонсо. После той водеше битка с двукратния световен шампион, но така и не успяваше да мине пред него.

За съжаление от Алфа Ромео допуснаха грешка при питстопа на Ботас. Швейцарският отбор реши да монтира твърди гуми на автомобила на финландеца. След това той започна да губи скорост и загуби няколко позиции от машините на Алпин и Макларън. В края на състезанието Ботас мина едно място напред заради отпадането на Алонсо и успя да защити десетата си позиция от Пиер Гасли.

„Спечелихме една точка от това състезание. Това е доста положително. Въпреки това очаквахме повече от надпреварата в Мексико“, сподели Ботас.

„Справяхме се доста добре преди спирането в бокса. После преминахме към твърдите гуми и не успяхме да ги накараме да работят. Така и не успях да ги загрея по най-добрия начин. Заради това до края на състезанието ми беше малко трудно. Смятахме, че твърдите гуми ще са добри за състезанието, но не се получи така. Жалко е, тъй като в първия стинт бяхме на нивото на автомобилите около нас. Поне имаме какво да покажем днес и увеличихме преднината си в шампионата при конструкторите“, добави пилотът на Алфа Ромео.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @alfaromeoorlen

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу остана 13-ти при развяването на карирания флаг. Пилотът на Алфа Ромео също имаше добра скорост с медиум и бе близо до позиция в топ 10. Подобно на Ботас, китайският състезатели също пострада от стратегията на неговия отбор и твърдите смеси на Пирели. Жу дори направи още едно спиране и сложи меки гуми. В крайна сметка китаецът отново не намери място в челната десетка.

„Началото на състезанието беше доста забавно. Удълженият първи стинт изглеждаше наистина добре. След спирането в бокса попаднахме в задръстване и това малко наруши състезанието ми. Втората част на състезанието беше по-сложна. Напредъкът се оказа доста труден на тази писта, която, разбира се, не е лесна и определено беше една от най-трудните за мен като новак. Изпитвах доста затруднения да свикна с нея. Радвам се, че Валтери спечели точка за отбора и се надявам някои от моите битки да са помогнали за това. Като цяло този уикенд бяхме постоянни и направихме стъпка напред. Сега просто трябва да продължим да работим върху представянето си в състезанията, за да завършим сезона по най-добрия начин“, заяви пилотът на Алфа Ромео.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @alfaromeoorlen