Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас смята да се концентрира изцяло върху Формула 1

Ботас смята да се концентрира изцяло върху Формула 1

19
0
Валтери Ботас

Шампионът в GP3 и резервен пилот в Уилямс, Валтери Ботас смята да се съсредоточи само и единствено върху Формула 1 през настоящата година. Въпреки че в екипа на сър Франк все още не е ясно, кой ще изпълнява ролята на втори пилот, Ботас вече бе потвърден като трети пилот и ще вземе участие в петъчните свободни тренировки на 15 от състезателните уикенди.

Въпреки това финландецът има теоретична възможност да участва в световните серии Рено, но той е решил да се съсредоточи върху друго решение.

„Решихме да се съсредоточим изцяло върху Формула 1, защото е трудно да се концетрирам и върху друга серия“, обясни 22-годишният пилот пред Аутоспорт.

„В противен случай ще трябва да скачам от едната кола в другата, което нямаше да ми е от полза, защото ще изисква повече време за адаптация. Именно заради това взехме решението и то според нас е правилно, да се фокусираме върху Формула 1. Идеята е да науча колкото се може повече неща, които ще са ми в помощ в бъдещето.“

Ангажиментът в световнияте серии Рено бил най-добрата друга възможност за Ботас, за да може той да продължи да се състезава и да поддържа ритъм и за да не загуби качествата необходими в състезанията.

„Обмислихме този вариант, но не смятам, че една година без състезания ще ми нанесе сериозни вреди, защото все пак аз участвам в състезания откакто съм навършил 6 години. Това не се забравя толкова лесно.“