Начало Избрани Ботас стана посланик на фестивал в Аделаида

Ботас стана посланик на фестивал в Аделаида

374
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас стана посланик на фестивал в Аделаида. Пилотът на Алфа Ромео заздрави връзките си с Австралия след като вече е официален посланик на Adelaide Motorsport Festival (AMF).

Ботас беше един от основните участници на тазгодишния фестивал в Аделаида, който се проведе седмица преди състезанието от F1. 33-годишният състезател направи няколко обиколки с Holden VF Commodore V8. Австралийският автомобил е спечелил легендарното състезание „Батърст 1000.“

Мястото на събитието бе съкратена версия на пистата Аделаида. Трасето приема кръгове от F1 в периода 1985-1995 г. Сега то е домакин на стартове от австралийския автомобилен шампионат Supercars.

В края на миналата седмица Ботас бе обявен за част от новия Клуб на посланиците на събитието. Тук са още бившият пилот на Ферари Стефан Йохансон, легендата на Supercars Крейг Лаундс, настоящите пилоти на Supercars Тод Хейзълууд, Тим Слейд и Томас Рандъл. Тук се включват още австралийските легенди Върн Шупън и Дейвид Брабам, както и новозеландските атлети Хейдън Падън и Анди Хигинс.

„Събитието получи огромно количество положителни отзиви от всички. Това важи най-вече за тези, които са на върха на своята игра“, каза директорът на събитието на AMF Тим Посингам.

„Общото усещане сред тази група е, че те искат да подкрепят и развиват събитието. Те искат да действат като посланици на събитието, докато напредваме. Затова решихме да официализираме тази група и планираме да я разрастваме през годините“, добави Посингам.

Ботас определя Австралия като своя „втора родина.“ Пилотът на Алфа Ромео прекара голяма част от зимната си пауза заедно със своята приятелка Тифани Кромуел.

Ботас да се изявява като „австралиец“ още по време на пауза между сезоните. Оттогава той е запазил своята интересна прическа и мустаците си. Състезателят на Алфа Ромео много активен в навечерието на Гран при на Австралия. Освен появата си в Аделаида, той пусна своя марка джин с австралийски вкус и си партнираше с производител на кафе.

Пилотът на Алфа Ромео финишира на 11-то място в Гран при на Австралия след като успя да спечели няколко позиции заради хаоса в последните няколко обиколки на надпреварата.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Valtteri Bottas (@valtteribottas)