Начало Избрани Ботас: Ще натискаме докрай, за да постигнем зададените си цели

Ботас: Ще натискаме докрай, за да постигнем зададените си цели

224
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас коментира предстоящият рейс уикенд в Сингапур. Пилотът на Алфа Ромео „ще натиска докрай, за да постигне зададените цели на отбора“. Ботас също така иска отново да запише резултат в челната десетка.

Ботас изживява една изключително трудна кампания. Опитният финландец намери място в топ 10 в само три старта от началото на сезона. Ботас изпитваше сериозни затруднения с трудния за управление автомобил Алфа Ромео С43 и често пъти не успяваше да разгърне пълния си потенциал.

Ботас познава отлично пистата в Сингапур. 34-годишният състезател финишира на подиума тук през 2017 г. Освен това той има още няколко класирания в зоната на точките в Марина Бей. Този уикенд той се надява да направи крачка напред благодарение на подобренията, които ще донесе отбора на Алфа Ромео

„Беше хубаво да се върнем в точките в Монца. Всички имахме нужда от това след няколко трудни състезания. Това, че бяхме в домашната си Гран при с подкрепата на колегите ни по трибуните, направи резултата още по-специален“, заяви Ботас. Пилотът на Алфа Ромео обаче заяви, че е гладен за повече точки.

„Една точка обаче не е достатъчна. Аз съм гладен за повече“, продължи Ботас. „До края на сезона остават още осем състезания. Ще натискаме докрай, за да постигнем зададените си цели. Сингапур е една наистина уникална писта. Метеорологичните условия и това, че е улична, я правят още по-предизвикателна“, обясни Ботас.

„Този уикенд ще използваме нов пакет, който трябва да ни помогне да направим допълнителна крачка напред. С нетърпение очаквам да го тествам на пистата. Екипът във фабриката в Хинвил работи наистина усилено, за да подобри автомобила ние. Ние просто трябва да продължим да се възползваме от всяка възможност, появила се пред нас“, добави Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу не завърши миналогодишната Гран при на Сингапур. Състезателят на Алфа Ромео отпадна след като се удари с Николас Латифи. По-рано тази седмица стана ясно, че Жу е много близо до сключване на нова сделка с Алфа Ромео/Заубер. Надпреварата на Марина Бей е като домашна за китайския състезател, който тази година отново не успя да кара пред домашна публика

„Сингапур е най-близкото до домашно състезание за мен през този сезон. Това го прави специално. Миналата година подкрепата на феновете по трибуните беше невероятна. Към мен ще се присъединят и семейството и приятелите ми на пистата, но фокусът е насочен към доброто представяне“, каза Жу.

„За отбора беше добре да се върне в челната десетка в Монца. Това е доказателство, че все още имаме сили да се справим добре и че можем да продължим да преследваме поставените цели. Имам някои недовършени дела в Сингапур след миналогодишното състезание, в което отпаднах. Би било чудесно да се представя добре тук и да донеса повече точки на отбора.“

„Този уикенд ще получим нови части в колата. Надяваме се, че те ще ни позволят да направим допълнителната стъпка, за да предизвикаме конкурентите си. Остават осем състезания до края и още три спринтови. Все още имаме много шансове да добавим още точки към актива си и да се изкачим нагоре в класирането при конструкторите“, добави пилотът на Алфа Ромео. Този уикенд Жу ще бъде със специален дизайн на своята каска.