Начало Избрани Ботас търси причината за слабото представяне на Алфа Ромео

Ботас търси причината за слабото представяне на Алфа Ромео

728
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас търси причината за слабото представяне на Алфа Ромео. Екипът от Хинвил остана извън зоната на точките в последните три старта от тазгодишната кампания.

Финландецът няма търпение да се върне зад волана на Алфа Ромео С42 след разочароващото представяне през последния месец. В момента тимът се намира в средата на криза в представянето. Тя започна на Силвърстоун и продължи на Пол Рикар. И в трите случая нито Ботас, нито съотборникът му Гуаню Жу бяха в челната десетка след края на състезанието.

Ботас направи ужасен старт на Пол Рикар и загуби пет позиции. Бавното потегляне се дължеше на прекомерно превъртане на колелата. Това е хроничен проблем на Алфа Ромео, който накара екипа от Хинвил  да актуализира трансмисията на своя C42 с нови компоненти, доставени от Ферари

Ботас смята, че проблемът във Франция не е бил свързан със съединителя.

Струваше ми се, че проблемът не е в съединителя, а просто в завъртането на колелата в началото. Трябва да проучим защо се получи така„,  каза пилотът на Алфа Ромео.

Така последва дълъг и протяжен следобед. Първоначалните планове за стратегия на тима бяха нарушение от колата за сигурност.

Състезанието беше наистина дълго. Чувствах се доста изпотен и реално нямах достатъчно скорост. Разбира се от всяко състезание може да се научи нещо.“

„Загубих много места в началото и това ме затрудни много. Темпото не беше толкова добро, колкото очаквахме, въпреки че автомобилът се подобри значително с гумите медиум.“

В навечерието на уикенда в Унгария, Ботас се надява, че няколко промени по болида на Алфа Ромео ще му помогнат да се върне по-близо до точките. След първите 12 кръга в F1, Алфа Ромео заема шестото място при конструкторите. Тимът от Хинвил изостава с 38 точки от Макларън и с 42 т. от Алпин.

Състезанията, които ще се проведат едино след друго, ни дават възможност да се възстановим веднага след тежкия уикенд във Франция. Там сякаш нищо не работеше в наша полза“, каза той.

Екипът работи много усилено, за да намери решение на проблемите ни. Заедно с някои новости се надяваме да се борим за точки в средата на таблицата.“

Харесваше ми да се състезавам на Хунгароринг в миналото. Преди това  два пъти съм се качвал на подиума в Унгария. Очаквам с нетърпение да се върна на пистата край Будапеща.“

Феновете тук винаги са страстни и гостоприемни. Би било хубаво да им покажем нещо добро преди лятната ваканция“, добави Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу също иска да се върне в зоната на точките. Китаецът имаше 2 отпадания в последните три старта от кампанията. Малко след състезанието на Пол Рикар той призна, че приема наказанието си след контакта с Мик Шумахер.

„Първата половина от първия ми сезон в F1 завършва този уикенд. Със сигурност мога да кажа, че научих много през всички тези месеци след дебюта ми в Бахрейн. Имахме някои добри резултати, но съм гладен за още. Състезанието на Пол Рикар беше трудно за нас. Това отново ни попречи да спечелим точки. Радвам се, че вече се завръщам към надпреварите. Имам опит в Унгария и нямам търпение да го приложа този уикенд. Както обикновено, състезанието ще бъде трудно. Надявам се да обединим усилията си и да постигнем добро представяне, за да се върнем там, където ни е мястото“, каза пилотът на Алфа Ромео.