Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Уверен съм в колата, Хамилтън: Пързалям се навсякъде

Ботас: Уверен съм в колата, Хамилтън: Пързалям се навсякъде

1863
0
Валтери Ботас, Люис Хамилтън
Валтери Ботас и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас бе по-бърз от Люис Хамилтън през първия ден тренировки на пистата Пол Рикар във Франция. Финландецът бе пръв в сутрешната сесия и втори в следобедната, когато така и не успя да направи чиста обиколка с най-меките гуми за уикенда.

„Трудно е да се каже дали доброто усещане е от шасито или от условията на пистата, но е значително по-хубаво отколкото преди две седмици. Със сигурност. Чувствам, че започнахме уикенда както трябва“, коментира Ботас след петъчните сесии

„Балансът е добър, гумите работят както трябва, уверен съм в колата. Мога да й се доверя – според мен това е най-голямата разлика в сравнение с Баку. Битката между нас и Ред Бул ще е близка. Сигурен съм, че те ще намерят още скорост, но и ние ще сторим същото.“

Хамилтън бе съответно втори и трети в двете тренировки. Той каза, че карането е било доста сложно за всички.

„Не знам дали е от настилката, температурата или надутите гуми – наляганията са по-високи, отколкото някога са били – но се пързалям навсякъде. Тази вечер ще правим сериозни анализи, надявайки се на подобрение утре. Но времената и така не изглеждат ужасни – в битката сме, което е положително.“

„Чувствам се по-добре с хард. Това е добре при тукашните температури. Колкото по-меки слагах, толкова по-зле беше усещането. Предполагам, че всички ще карат с твърдите гуми в състезанието“, каза Хамилтън.

Пилотите на Мерцедес са с разменени шасита този уикенд във Франция

Ботас получи използваното от Хамилтън в първите шест старта. Англичанинът взе това на съотборника си, карано от Португалия до Азербайджан. Промяната е планирана от тима след катастрофата между Валтери и Джордж Ръсел по време на Гран при на Емилия Романя.

„Непрекъснато разменяме компоненти и това е част от планирана смяна. Но е добре да получим обратна информация. А ако това ще успокои умовете на пилотите, имаме и резервно шаси, което е чисто ново“, заяви шефът на тима Тото Волф.

Директорът операции на пистата Андрю Шовлин отбеляза, че нито един от двамата пилоти не е напълно доволен от автомобила си.

„Трябва да проведем малко разследване и да видим как да направим баланса малко по-предвидим“, добави Шовлин.