Начало Избрани Ботас: Винаги съм се наслаждавал на състезанията на Хунгароринг в миналото

Ботас: Винаги съм се наслаждавал на състезанията на Хунгароринг в миналото

275
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас коментира предстоящия състезателен уикенд в Унгария. Пилотът на Алфа Ромео си постави за цел връщане в зоната на точките. Ботас също така се надява отборът да продължи развитието на автомобила и да подобри темпото му в състезанията.

Ботас не е никак доволен от развитието на сезон 2023. Опитният финландец постигна доста по-слаби резултати в сравнение с преди 12 месеца. Понастоящем той заема 15-то място във временното класиране с актив от 5 само точки. Миналата седмица Ботас призна, че Алфа Ромео не постигна целите си, които са били поставени преди началото на сезона.

Ботас има добри спомени от Унгария. 34-годишният състезател завърши на трета позиция в състезанията през 2017 и 2020 г. Миналата година той се движеше в зоната на точките преди повреда в горивната система да го извади от борбата

„Беше добре да имаме малко време да се върнем на работа след предишния двоен уикенд, особено след като не получихме резултатите, които очаквахме. Това беше шанс да върна фокуса си върху оставащите състезания преди лятната пауза, както и да тренирам в симулатора, за да намеря онова допълнително представяне, което може да ни помогне през уикенда“, сподели Ботас.

„Подобренията, които донесохме на Силвърстоун, ни позволиха да направим леко подобрение по отношение на темпото. За съжаление така и не извлякохме всичко от тях. Знам, че всички работихме усилено, за да отключим напълно потенциала им“, продължи Ботас.

„Винаги съм се наслаждавал на състезанията на Хунгароринг в миналото. Затова винаги се радвам се бъда тук. Това нещо като домашно състезание за мен като финландски пилот. Аз обичам атмосферата и характера на писта от старата школа. Нашата задача в Унгария ще бъде само една- да намерим отново инерцията си и да добавим нови точки към нашия актив“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу остана 13-ти при последното си посещение в Унгария. Целта на китаеца е да запише добър квалификационен резултат, който е от голямо значение на пистата като Хунгароринг. Така той ще има по-добри възможности за добро класиране в състезанието.

„С този двоен уикенд идват нови възможности. Аз съм готов да се върна на пистата и да се боря за точки. Без съмнение Спилбърг и Силвърстоун бяха доста трудни за отбора. Най-важното е, че сега те са зад нас. Всички ние работихме усилено у дома в Хинвил, за да подобрим слабостите си“, каза Жу.

„Основните ни съперници направиха крачка напред в най-скорошните състезания благодарение на подобренията, които донесоха. Аз съм уверен, че имаме шанс да се изравним с тях и да се върнем в микса този уикенд в Будапеща. Ще бъде важно да получим всеки един детайл още от първата тренировка. Доброто изпълнение често е разликата между положителен и отрицателен резултат. Искаме да се поставим в благоприятна позиция на стартовата решетка за неделната надпревара и да се борим за точки“, добави състезателят на Алфа Ромео.