Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Виртуалната кола за сигурност бе чудото, на което се надявахме

Ботас: Виртуалната кола за сигурност бе чудото, на което се надявахме

1741
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас описа режима на виртуална кола за сигурност като чудото, на което в Мерцедес са се надявали в Сочи. Той беше назначен заради отпадането на Себастиан Фетел в Гран при на Русия.

От това се възползваха именно финландецът и неговият съотборник Люис Хамилтън, които загубиха много по-малко време при питстоповете си и британецът се върна на пистата пред Шарл Льоклер.

Валтери и Хамилтън бяха с различна стратегия от пилотите на Ферари и стартираха с гуми медиум. Това им даде възможност да останат по-дълго време на пистата, преди да сменят гуми. И именно когато моментът за смени наближи, бе назначен режимът на виртуален сейфтикар.

„Във Ферари имаха силна кола днес, добро темпо и допълнителна скорост на правите, каза Ботас след финала в Сочи. – Затова знаех, че ако Льоклер е достатъчно близо, особено в сектор 3, ще бъде голяма заплаха в завой 2.

Затова трябваше да сведа до минимум грешките си. Но колата днес се усещаше много добре, особено с гумите софт в завоите. Мисля, че в тима свършихме всичко както трябва. Решихме да потеглим с медиум и се надявахме на виртуална кола за сигурност. И тя дойде като чудо за нас.“