Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас смята, че се е справил с разочароващите уикенди от миналия сезон

Ботас смята, че се е справил с разочароващите уикенди от миналия сезон

37
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас смята, че се е справил с разочароващите уикенди от втората половина на миналия сезон и вече няма да допуска такива. Финландецът се представя много добре от началото на годината, като има 3 втори места и само спуканата гума го лиши от успеха в Азербайджан.

„Тази година като цяло постигам целите си с показана от мен скорост, каза Валтери. – Успях да продължа силните си представяния от края на миналия сезон. Няма уикенди, в които да съм далеч от най-добрите. А такива имаше няколко миналата година. Мисля, че се поучих от тях и трябва да продължа моето развитие.“

Според Ботас резултатите му дори не отразяват напълно показаната от него скорост този сезон, като смята, че с повече късмет е можел да постигне повече. Като в Баку или Китай, където водеше, преди да се появи колата за сигурност. След 5 кръга Ботас изостава на 37 точки от съотборника си Хамилтън.

Валтери заяви още, че се надява да подпише нов договор с Мерцедес, който да е поне за 2 години. Настоящият му беше за една с опцията за удължаването му и тя беше използвана от тима след силното му представяне в първата половина на миналата година.

„Бих искал да остана в отбора. Надявам се за дълго време, каза още финландецът. – Това е целта ми. И докато продължавам да се представя така, както тази година досега, мисля, че нещата трябва да се случат по естествен начин и да подпиша нов договор.“