Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас приема нарежданията от бокса

Ботас приема нарежданията от бокса

73
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас заяви, че приема заповедите от бокса, които му наложиха от Мерцедес в Гран при на Германия, въпреки че те му попречиха да атакува отново Люис Хамилтън в края на състезанието.

След рестарта на надпреварата в 58-ата обиколка финландецът на 2 пъти опита да изпревари своя съотборник, но той се защити добре. Веднага след това той получи нареждане от главния стратег Джеймс Ваулфс да не предприема повече действия.

„След като колата за сигурност се прибра бяхме свободни да се състезаваме и мисля, че имахме чудесна битка с Люис, обясни Ботас след финала. -Тук имаш нужда от голяма разлика в скоростта, за да изпревариш. Нямам лоши чувства към решението.

Щеше да е сложно да успя, а освен това имаше риск ако настинех много гумите, да направя глупава грешка, от която нямаше да има никакъв смисъл.

Искахме да спечелим всички възможни точки. Аз реално загубих състезанието още преди това, като сейфтикарът излезе в наистина лош момент за мен.“

Валтери обаче може да бъде обявен за победител в състезанието, ако Хамилтън бъде наказан от стюардите за пресичане на линията, която разделя входа на бокса от трасето.