Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас с най-добро време във втория ден от тестовете на Каталуня

Ботас с най-добро време във втория ден от тестовете на Каталуня

38
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас с Мерцедес постигна най-добро време във втория и последен ден от тестовете на отборите от Формула 1 по време на сезона на пистата Каталуня край Барселона. Финландецът постигна 1:16.904 мин малко преди края на сутрешната сесия с гумите суперсофт.

Това време остана неподобрено до края на деня, като само на 0.068 сек след него остана Антонио Джовинаци с Ферари. Постижението му бе с гумите хиперсофт, като италианецът навъртя най-много обиколки от всички – 148.

Много добър резултат за Макларън постигна Ландо Норис. С гуми софт той записа 1:18.039 мин с последната си обиколка за деня. По време на сутрешната сесия той се завъртя на завой 12, а следобед предизвика спиране на сесията заради малък технически проблем.  

Челната петица допълниха Кевин Магнусен с Хаас с гуми хиперсофт и Никита Мазепин с Форс Индия със софт, а Джак Аиткен с Рено, който кара за първи път актуален болид от Формула 1, зае 6-ото място с ултрасофт.

Щофел Вандоорн с Макларън и Никола Латифи с Форс Индия правиха тестове на гумите на Пирели и техните нови разработки. Те останаха на 10-а и 13-а позиция с постижения съответно 1:19.914 мин и 1:21.412 мин., като постиженията им на фигурират в графиката на Пирели долу заради неизвестния тип гуми.