Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас ще стартира от дъното на колоната

Ботас ще стартира от дъното на колоната

56
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас ще стартира от дъното на решетката в Гран при на Белгия. Екипът на Мерцедес потвърди, че е поставил в болида му изцяло нова задвижваща система за началото на тренировките на Спа.

Това означава, че финландецът надхвърля разрешената бройка на всички 6 компонента на агрегата за сезона и ще трябва да изтърпи 35 места санкция на грида.

За Ботас това е 4-и двигател с вътрешно горене, 4-о турбо и 4-а хибридната система MGU-H при разрешени 3, както и 3-а MGU-K, 3-а батерия и 3-и електронен блок при разрешени 2.

Неговият съотборник Люис Хамилтън е с нов двигател с вътрешно горене, турбо и MGU-H, но той не превишава бройката разрешени компоненти за сезона и няма да получи наказание.

От Ферари потвърдиха, че Фетел и Райконен ще използват нови двигатели с вътрешно горене, а Себастиан ще използва още нов турбокомпресор и MGU-H. Това няма да доведе до наказания.

Нико Хюлкенберг от Рено също ще потегли от дъното на колоната, тъй като германецът е с изцяло нова задвижваща система и също надхвърля разрешената бройка от всички компоненти.