Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Алонсо ще спечели титлата, ако остане в Макларън

Булие: Алонсо ще спечели титлата, ако остане в Макларън

21
0

Фернандо Алонсо ще спечели титлата, ако бъде търпелив и остане в Макларън. Това смята състезателния директор на тима Ерик Булие. Испанецът се присъедини към екипа след началото на новото партньорство с Хонда, но оттогава няма никакви успехи заради слабите като мощност и ненадеждни задвижващи системи на японците.

В последно време се наблюдава значителен напредък в пакета на Макларън и Хонда, като Бътън бе в състояние да завърши 6-и на бързата писта в Австрия. За момента обаче прогресът не е достатъчен да се мисли за подиуми и победи.

„Не мисля, че Алонсо е готов да се оттегли, заяви Булие. – Сигурен съм, че ако не изгуби вяра в проекта Макларън-Хонда, ще стане световен шампион. Уважавам Фернандо, той е силен и много интелигентен пилот, който е във форма от първата тренировка до края на състезанието в неделя. Затова е най-добрият, истински лидер.”

Относно това какви са отношенията между Макларън и Хонда, Булие коментира: „Добри, даже много по-добри. Мисля, че сме се развили като отбор. Преди няколко години напрежението беше голямо, но сега отношенията ни са добри.

Ако погледнете Мерцедес, Рено и Ферари, ще видите, че на тях им трябваха 3 години да подобрят двигателите си. На Хонда им отне по-малко и смятам, че вече сме на нивото на Ферари по отношение на надеждността. Изоставаме по отношение на добавената енергия.”