Начало MotoGP News Брад Байндър се е чувствал като новобранец по време на сезон 2021...

Брад Байндър се е чувствал като новобранец по време на сезон 2021 в MotoGP

189
0
Брад Байндър
Брад Байндър, снимка КТМ (Роб Грей)

Брад Байндър смята, че сезон 2021 в MotoGP е бил като новобрански за него, имайки предвид колко малко време е прекарал на мотора през 2020. 

Миналoгодишната кампания бе забавена с няколко месеца поради пандемията от COVID-19. От Дорна бяха принудени да организират само европейски състезания, които бяха общо 14 в 9 различни държави. Байндър се оказа една от приятните изненади през 2020 след като записа първи успех след само три старта. Пилотът на КТМ триумфира в Гран при на Чехия на пистата Бърно и стана новак на годината в кралския клас.

Тази година Брад спечели една победа в Австрия след като реши да остане на пистата със сликове при започнал дъжд. Въпреки проблемите той успя да остави зад себе си Франческо Баная и Хорхе Мартин. Това бе единственият му по-силен резултат, след като кампанията за него и КТМ бе много трудна. Южноафриканецът имаше проблеми да влезе в Q2. Въпреки това в състезанията показваше много добро темпо, което му позволи да финишира шести в крайното класиране. Като цяло сезонът бе много труден за австрийския производител. В резултат на това КТМ се раздели с техническия директор Mайк Лайтнер, който бе заменен от Франческо Гуидоти.

„Този сезон беше голямо предизвикателство за мен. Имахме някои възходи и падения, но като цяло бе по-труден от това, което очаквахме. Начинът, по който завършихме сезон 2020 ни накара да се почувстваме много по-подготвени и готови. За съжаление реалност беше точно обраната. Бяхме по-бавни, отколкото трябваше“, сподели Байндър.

„Това наистина направи живота ни много труден. Свършихме най-добрата работа и сме готови да правим още подобрения“.

Попитан дали смята изминалата кампания като продължение на новобранския му сезон, той добави:

„В известен смисъл е така, защото не е само до новите писти. Миналата година бях само шест месеца на мотора, което бе крайно недостатъчно. В началото на този сезон правих много грешки и не се чувствах достатъчно добре върху машината. През втората половина карането ми бе по-добро и успявах да извлека максимума от повечето състезания. Определено направихме стъпка напред. Трябва да открием кои са нашите силни и слаби страни и да се възползваме от това“, обобщи Брад Байндър.