Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брад Пит може да участва във филм за Формула 1

Брад Пит може да участва във филм за Формула 1

2528
0
Брад Пит
Брад Пит, снимка Ауди

Изглежда Холивуд манията е нахлула във Формула 1 след епичния край на сезон 2021 в Абу Даби. Тогава Верстапен изпревари Хамилтън в последната обиколка. Причината за това бе удар на Николас Латифи малко преди финала на състезанието. Макс се възползва от това и сложи нов комплект меки гуми. Същевременно Люис остана на пистата с износени твърди гуми и стана лесна плячка на нидерландеца след възобновяването на състезанието. 

Toзи завършек на 2021 бе като перфектен сценарий за филм от Холивуд. Според съобщенията филмовата звезда Брад Пит ще направи филм с голям бюджет, подкрепен от Apple. Основната тема на тази продукция се очаква да бъде Формула 1.

Според сюжета Пит е ветеран от Формула 1, който се завръща в спорта, за да бъде наставник на млад състезател, който иска да спечели световното първенство. Очаква се филмът да има бюджет от около 130 до 140 милиона долара и че голямата привлекателност е звездната сила на Пит.

В доклада се добавя, че за проекта са ангажирани режисьорът Джоузеф Косински и сценаристът Ерен Крюгер. Очаква се продуцент да бъде Джери Брукхаймер.

Брад и Косински опитаха да създадат подобрен филм, озаглавен „Go Like Hell“. Американската филмова звезда трябва да изиграе ролята на американската състезателна легенда Карол Шелби. Този нереализиран проект имаше цел да покаже правилните неща в моторния спорт.

Версията на историята на Шелби бе разказана във филма „Форд срещу Ферари (Ford vs Ferrari)“. Ролята на Карол се изпълняваше от Мат Деймън, докато Крисчън Бейл бе в образа на британския пилот Кен Майлс.

След популярната поредица на Нетфликс „Drive to Survive“ и интензивната битка през сезон 2021, нито един сценарист не би посмял да напише сценарий, в който фактите са много по-странни, отколкото фантастиката може да бъде. Скокът към моторспорта бе вдъхновен и от филми като Rush (С пълна газ), Сена и Форд срещу Ферари.