Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брад Пит ще кара едноместен болид на Силвърстоун, Колтън Херта: Той получи...

Брад Пит ще кара едноместен болид на Силвърстоун, Колтън Херта: Той получи суперлиценз преди мен. Тъпо

2192
0
Брад Пит
Брад Пит; снимка: Майкъл Потс

Брад Пит ще кара едноместен състезателен автомобил на писта по време на уикенда за Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Това обаче няма да е болид от Формула 1, както бе първоначално разпространено. Събитието ще е част от снимките на нов филм за спорта.

През лятото екипът на филма, сред чийто продуценти са Брад Пит, Джери Брукхаймър и Люис Хамилтън, започва снимки. Част от тях ще са на реални писти

Първоначално се появи информация, че прочутият холивудски актьор ще кара кола от Формула 1. Това се оказа невярно и бе уточнено, че ще е зад волана на адаптирана F2 кола. Но пък новината в първия си вариант предизвика любопитна реакция от Колтън Херта.

„Брад Пит получи суперлиценз преди мен. Тъпо“, написа Херта в социалните мрежи.

Репликата е по повод това, че той не получи суперлиценз, когато от Алфа Таури се опитаха да го привлекат в отбора. Херта и други негови колеги коментираха тогава, че ФИА и Формула 1 незаслужено пренебрегват американските шампионати. С каране само там трудно може да се набере необходимият актив за получаване на лиценза, който позволява да се кара в Гран при.

Люис Хамилтън пък коментира, че не знае абсолютно всички планове на снимачния екип и какво ще правят

В падока вече имат известен опит заради почти постоянното присъствие на хората от Нетфликс. Те снимат поредицата Drive to Survive. Това обаче е документален сериал, докато новият филм ще е игрален. Засега няма много подробности освен, че ще е за отношенията между пилоти от различни поколения.

„Повече съм съсредоточен върху това сценарият да е какъвто трябва. Точно това правя в момента, чета. Подборът на актьори е наистина страхотен и разнообразен. Моята цел е всичко да е автентично и феновете да го видят, да кажат, че да, на това може да се вярва. Както и да получат поглед към надпреварите от друга перспектива в сравнение с тази по телевизията“, каза още Хамилтън.

Киноиндустрията е една от сферите, в които Хамилтън се развива извън пистата. Шарл Льоклер следва неговия пример по отношение на музиката. Пилотът на Ферари свири на пиано и вече има записи.