Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл: Преценката на Грожан е погрешна; Булие: Ромейн сам трябва да намери...

Брандъл: Преценката на Грожан е погрешна; Булие: Ромейн сам трябва да намери баланса

27
0
Ромейн Грожан

Името на Ромейн Грожан отново бе едно от най-обсъжданите след състезание – заради поредния удар на френския пилот на Лотус в първата обиколка с Марк Уебър (Ред Бул) на Сузука. Зад тях се формира меле, в което Бруно Сена (Уилямс) блъсна Нико Розберг (Мерцедес) и германецът не можа да продължи.

Уебър и Нико бяха сериозно ядосани след случилото се, като австралиецът дори заяви, че Грожан има нужда от още едно наказание. Марк и шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер го нарекоха луд, а началникът на Макларън Мартин Уитмарш определи вчерашната му грешка като „класически Грожан”.

Марк бе доста бавен във втория завой, но поддържаше темпото на двете коли пред себе си. Цялото внимание на Грожан очевидно бе върху това да не позволи Заубер-а (на Серхио Перес) да го задмине и забрави за колата пред себе си. Тези неща обаче не се случват по стечение на обстоятелствата – очевидно преценката му в близка битка е погрешна и не знам какво може да направи по въпроса, тъй като в такива моменти нещата се случват най-вече инстинктивно – обясни бившият пилот Мартин Брандъл. – А ако се пренапрегнеш в подобна ситуация, толкова по-вероятно е да се случи отново.

Според двама други бивши пилоти – Антъни Дейвидсън и Джони Хърбърт – сега колегите на Грожан трябва да обсъдят проблема с французина, за да има той по-премерен подход в стартовете на състезанията.

Забраната за участие в един старт явно не проработи и според мен от пилотите зависи нещо да се промени, както и от отбора му – едва ли някой в екипа иска това постоянно да се случва с един от състезателите им – заяви Дейвидсън.

Хърбърт също сподели, че е нужно асоциацията на пилотите да се занимае с Грожан.

Същевременно шефът на Лотус Ерик Булие заяви, че Ромейн трябва да поеме отговорността за инцидентите си в първия тур на състезанията. Той бе категоричен, че едва ли може да направи повече за състезателя.

Много говорих с него. Опитахме се да не правим всичко по-удобно за него, тъй като трябваше да го понатиснем, но като цяло само той може да поправи нещата. Никой друг. Трябва да открие сам себе си, баланса си и няма кой да го стори вместо него. Има талант и разполага с достатъчно бърз автомобил, за да се класира в челото на грида. През кариерата си е имал по-напрегнати моменти, докато придобие увереност, но в F1 не са толкова спокойни, колкото в малките формули – допълни французинът.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter