Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Братът на Льоклер стана част от програмата за пилоти на Ферари

Братът на Льоклер стана част от програмата за пилоти на Ферари

1885
0
Артур Льоклер
Артур Льоклер , снимка: Ферари

Братът на Шарл Льоклер – Артур, стана част от програмата за развитие на млади пилоти на Ферари. Той също е роден в Монако и е на 19 години. През тази година Артур ще се състезава в европейските серии Формула 3 Regional за екипа на Према.

За първи път Льоклер се състезава с едноместни болиди през 2018 г. във френската Формула 4. Още във второто си състезание той печели в Ногаро. След това е първи и на Маникур във Франция.

Първия си контакт с академията на Ферари Артур направи миналата година. През нея той премина в германската ADAC Формула 4, където се представяше много постоянно. Спечели на Хокенхайм, а още 7 пъти завърши на подиума. Това му отреди 5-о място в крайното класиране.

Във Формула 3 Regional тази година Льоклер ще бъде съотборник с бразилеца Джанлука Петекоф. Последният е част от академията на Ферари от 2018 г. През миналата той стана втори в италианската Формула 4.

Друг пилот, който става част от програмата на Ферари, е шведът Дино Беганович. Той е роден на 19 януари 2004 г. Беганович има 2 титли в картинга в Швеция, а миналата година стана втори в европейските серии по картинг на WSK.

Дино Беганович
Дино Беганович, снимка: Ферари