Начало Автомобили Братството на Honda се събра за трети път

Братството на Honda се събра за трети път

195
0

Повече от 1000 души посетиха приключилото този уикенд трето издание на национален събор Honda Brothers. Той се провежда традиционно на писта „Дракон“ в Калояново в началото на юни.

Бултрако АД и Бултрако Моторс АД, съответно официален представител и оторизиран дилър на марката за страната, отново подкрепиха събитието, организирано от сравнително новия и обективен фен-клуб на марката.

Общо 126 състезатели премериха сили на пистата. Раздадени бяха 30 награди, осигурени от Бултрако АД, официален представител на японската марка за страната. А призът за най-красива Honda отиде при Accord Coupe от шеста генерация и неговия притежател Любомир Василев от Пловдив.

Голямата атракция бе в неделния ден, когато за първи път се проведе състезанието Япония срещу Германия.

На хвърлената ръкавица за „тайм атак“ се отзоваха 13 собственици на немски автомобили и техните машини, а „мачът“ приключи с равен резултат.

В продължение на три дни пистата бе огласена от характерния рев на двигатели Honda и всички от „братството“, редом с представители на оторизирания дилър, искрено се забавляваха под парещите лъчи на юнското слънце, но не забравяха и правилата на спортсменската игра.

Тайм атак, майсторско шофиране, кар-аудио и игри с публиката бяха малка част от атракциите. В петъчния ден пистата бе затворена само за членове на клуба. И всеки, превел членския си внос, можеше да кара на нея любимата си Honda напълно безплатно.

Honda Brothers e сдружение с нестопанска цел. Момчетата и момичетата от братството си помагат за всичко не само помежду си. Всички те неведнъж са доказали, че са хора с благородни сърца и периодично се впускат в благотворителни мисии.

През 2018 г. те събраха 1200 лева и заедно със своите автомобили Honda се отправиха към най-бедните села в Северна България след предварително направено проучване и събрани адреси, за да помогнат не само със средства, а и с дела на възрастни хора и други нуждаещи се.