Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун е песимист за Канада

Браун е песимист за Канада

42
0

Шефът на тима на Хонда Рос Браун смята, че е малко вероятно отборът да повтори в Канада завършването в зоната на точките от Монако.

Рубенс Барикело завърши на шесто място в Монте Карло, с което се сложи край на дългата му черна серия. А това е вторият път за тази година, в която японците завършват в топ шест.

Но Браун е песимист по отношение на шансовете на тима да повтори успеха си и в Монреал. Според него тимът ще има и доста трудности в бързите участъци на трасето.

„Бяхме доволни от темпото и представянето на RA108 в Монако миналия уикенд, като бе и доста окуражаващо да спечелим точки. А и за пръв път през този сезон това го стори Рубенс Барикело” – каза Браун.

„Но Канада е нещо напълно различно, като нивата на притискане, които се изискват, са средни до ниски – за разлика от Монако.”

„Въпреки че съм доволен от прогреса на тима в последните няколко състезания, то определено ни липсваше достатъчно скорост на дългите прави. Затова и зависи изцяло от нас да извлечем максималния потенциал от колата.”

„Очаквам по-труден уикенд, отколкото в Монако.”

Ситуацията на Хонда се влоши доста по време на тестовете на пистата Пол Рикар. Заваля дъжд точно когато отборът се подготвяше за симулация на трасето в Монреал. Браун пояснява, че въпреки лошото време Дженсън Бътън все пак е събрал някаква информация за аеродинамиката, която би била нужна в Канада.