Начало Списание Браун Гран при и детински грешки

Браун Гран при и детински грешки

35
0

Eкипът на Браун Гран при и невиждани наивни грешки доминираха началото на новия сезон във Формула 1. Очаквано – това са и най-важните ни теми в този брой. Че колите на Рос Браун са много бързи, се знаеше още от тестовете, но как стана така, че те изпревариха Ферари с 0,8 сек на обиколка, кой плати в крайна сметка за участието на екипа са широко тълкувани въпроси, на които търсим по-задълбочени отговори. Грешките, които пък от друга страна допуснаха екипите на Ферари и Макларън, втрещиха не по-малко света на Формула 1. Италианците наивно провалиха квалификацията на Фелипе Маса в Малайзия, а повреди извадиха на практика и двамата пилоти от борбата и в Австралия. С капуцинска шапка Лука ди Мондезмело се появи на последното едно спешно заседание в Маранело, за да ги призове към смирение и разум.

Може не така наивни, но със сигурност също толкова нелепи бяха и решенията на Макларън да отричат, че са наредили на Хамилтън да пусне Трули в Мелбърн и след това, че всъщност не било така. Скандалът стана толкова голям, че нашият специален пратеник в Куала Лумпур е убеден, че с уволнението на спортния директор на тима Дейв Райън сагата съвсем няма да приключи.

Съвсем не на последно място в тази връзка ви срещаме ексклузивно и с още един герой от началото на шампионата Нико Розберг, който бе най-бърз в 5 от общо 6 тренировки в първите две състезания и води уверено колоната в Куала.

Глътка носталгичен въздух е връщането към златните години на Лорд Хескет и Джеймс Хънт, преди отново да се потопим в поредните победи на Себастиен Льоб в световните ралита.
При това лятото едва започва, а с него идва и разгара на сезоните във всички дисциплини.

Иван Тенчев

преглед на списанието

за коментар