Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун не очаква Макларън да направи същия голям прогрес и през 2020...

Браун не очаква Макларън да направи същия голям прогрес и през 2020 г.

1870
0
снимка: Макларън

Зак Браун не очаква екипът му Макларън да направи същия голям прогрес в представянето си и през 2020 г. Екипът от Уокинг завърши категорично на 4-о място при конструкторите миналия сезон, като скоростта на колата се подобри значително спрямо 2018 г.

Това позволи на Карлос Сайнц да запише подиум в Гран при на Бразилия и да завърши на 6-о място в шампионата при пилотите. Така той изпревари Пиер Гасли и Алекс Албон. Заради липсата на сериозни изменения в правилата за тази година обаче Браун не очаква подобен голям скок в представянето.

Затова според него няма да има големи промени в съотношението на силите. И водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, едва ли ще бъдат настигнати от опоненти в средата на колоната.

„Не мисля, че ще направим същата стъпка за 2020 г., както направихме между 2018 и 2019 г.“, каза Браун пред испанския Marca. „Правилата са много близки до миналогодишните. Затова не мисля, че решетката ще бъде много различна спрямо досегашната.“

Браун потвърди, че в новия болид на Макларън вече участие има и техническия директор Джеймс Кий. Той дойде от екипа на Торо Росо, който сега се казва Алфа Таури, през миналата година.

„Можем да видим изненади тук и там“, заяви американецът. „Още сме млад тим. Джеймс Кий не участваше в развитието на колата миналата година, но сега го прави. И ще видим какво ще се получи.“