Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун окуражен относно изпреварванията през новия сезон

Браун окуражен относно изпреварванията през новия сезон

1432
0
Нико Хюлкенберг, Рено
снимка: Рено

Отговорникът по спортните въпроси Рос Браун е окуражен от изпреварванията в началото на новия сезон във Формула 1. Именно за да се увеличат те, във F1 от тази година бяха въведени нови правила за аеродинамиката и използването на системата DRS.

Крилата на колите сега са по-опростени, а при активиране на DRS горният елемент на задния спойлер се отваря с 20 мм повече. Това доведе до намаляване на турбулентния поток за колата отзад и увеличи скоростта й на правите.

В първия кръг от сезона в Австралия имаше общо 14 изпреварвания, 6 от които без системата DRS. За сравнение през миналата година на Албърт парк изпреварванията бяха само 3.

„Тази година имаме 14 изпреварвания в състезанието срещу 3 за миналата година в същата надпревара, каза Браун. – Затова първоначалните знаци са окуражаващи. Видяхме някои страхотни битки. Очевидно е, че не всички бяха заради новите правила за аеродинамиката.

Представянето на отборите в средата на колоната е изключително близко и това също помогна. Някои от пилотите казаха, че са чувствали колите си по-неутрално, следвайки друг автомобил спрямо предишните години. Но предпочитам да изчакаме поне още 3 състезания, преди да правим заключения.“