Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун пред завръщане във Ферари

Браун пред завръщане във Ферари

47
0

Бившият технически директор на Ферари Рос Браун явно е пред завръщане в отбора. „Още през юни ще водим разговори за това, как ще продължи нашата връзка”, заяви англичанинът пред немското спортно издание kicker.
„Разговорите ще са затова, какво иска отбора от мен, как се чувствам и какво искам аз и какво ще правим за в бъдеще. Действително имах контакти и с други отбори, но Ферари винаги са били приоритет за мен.”
52-годишният англичанин помоли за почивка от една година след края на миналия сезон. След като Макларън обаче води в класиранията и вече излиза в ролята на фаворит и за двете титли може да се стигне до преждевременното завръщане на „Супер мозъка”.
След като Михаел Шумахер е отказал на Жан Тод да застане начело на отбора, като спортен директор на Ферари, ролята изглежда отредена именно за Рос Браун. Шумахер е отговорил на Тод че не си представя живота в близките години със седене зад бюро в продължение на 12 часа на ден. Французинът пък иска да се съсредоточи върху управлението на компанията и задълженията му към „Джестионе спортива” го натоварват прекалено много. Рос Браун пък е от дълги години в „скудерията” и е наясно с всички подробности в работата на спортен директор. Много вероятно е още преди началото на лятната пауза англичанинът да бъде обявен като новия шеф на отбора на Ферари.