Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун призна, че дните му в Мерцедес са преброени, ако ситуацията се...

Браун призна, че дните му в Мерцедес са преброени, ако ситуацията се запази

26
0
Рос Браун

Рос Браун призна, че ако не успее да доведе Мерцедес GP до върха във Ф1, дните му като шеф на отбора са преброени.

Тази година настоящите световни шампиони (спечелили титлите като Браун GP) са доста по-назад от очакваното, като същото може да се каже и за водещия пилот в тима – Михаел Шумахер, който всъщност бе превърнат във втори пилот от съотборника си Нико Розберг.

Появиха се слухове, че хармонията в екипа се разпада, както и че отношенията между Браун и Норберт Хауг не са особено топли, но британецът напълно отрече всички тези слухове. Въпреки това обаче той призна пред вестник Telegraph, че няма да остане още дълго начело, ако и догодина Мерцедес останат на същото ниво.

„Четвърта позиция в шампионата, и забравете 2008-ма, защото тогава тъкмо бях дошъл в Хонда и нямаше какво да направя, но тази година отбелязах най-слабия си резултат, откакто съм в редиците на висшия мениджмънт.

И ако тимът продължи с това посредствено темпо, тогава вероятно аз няма да го управлявам още дълго. Но важното е, че мисля, че знам къде сбъркахме.

Този бизнес е като въртене на чинии на пръчки. Ако спреш да ги въртиш – те падат. Няколко от нашите чинии паднаха миналата година. Сега ги сложихме обратно и започнахме да ги въртим“, обясни Браун.