Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун ще предава работата в Мерцедес на Лоу в продължение на повече...

Браун ще предава работата в Мерцедес на Лоу в продължение на повече от година

24
0
Рос Браун

Повече от година ще отнеме процесът на предаване на работата в Мерцедес от Рос Браун на Пади Лоу. Това ще става постепенно, тъй като структурата на екипа от Бракли вече е много сложна – особено техническия департамент. Лоу е най-новата придобивка на отбора, в който вече работят цял куп бивши технически директори на други отбори от F1 – Боб Бел, Алдо Коста, Джеф Уилис.

Привличането на Пади Лоу бе историята в центъра на вниманието преди предсезонните тестове тази година. Всички страни отрекоха да е истина, но още преди Гран при на Австралия Макларън сложиха Тим Гос да оглавява техническия отдел. Впоследствие тимът се споразумя с Мерцедес и Лоу започна работа в Бракли от началото на юни. След това постепенно стана ясно и че Браун ще започне да му прехвърля все повече неща и отговорности, за да заеме Пади поста шеф на тима, когато Рос реши в крайна сметка да се оттегли.

Процесът не само ще е постепенен – няма поставени срокове или точна дата, на която Браун да си тръгне.

В бъдеще ще има момент, когато някои от моите отговорности ще бъдат дадени на Пади. Тук обаче не говорим за внезапно оттегляне. С Пади се познаваме от много дълго време и работим по тези неща, които могат да имат истински принос за развитието на тима. Той вече започна да се занимава с отделни аспекти, като занапред ще има още повече отговорности. Присъедини се към отбора ни по-рано от очакваното, но всичко ще се развива по начин, който е максимално полезен за тима. Няма да сторим нищо, рискуващо потенциала ни. Според мен всичко ще еволюирапостепенно през следващата година до 18 месеца. Нямаме обаче точно определени срокове – обясни Браун.

Той смята също така, че може би в бъдеще няма да посещава всички надпревари. Рос обаче повтори, че това ще зависи единствено от влиянието, което има върху тима.

Ако видим, че Пади се съсредоточава по-добре във фабриката, ще вземем и приложим решение, което ще е най-добро за отбора – допълни Браун.