Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун смята, че един отбор може да доминира и през 2017 г.

Браун смята, че един отбор може да доминира и през 2017 г.

41
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг,Рос Браун

Рос Браун смята, че един тим може да доминира в спорта и през следващия сезон по начин, по който това правеше Мерцедес за последните 3 години. Сребърните стрели спечелиха всички титли при пилотите и конструкторите за този период и общо 50 от проведените до момента 58 състезания. 5 победи отидоха на сметката на Ред Бул, а 3 на Ферари.

Според Браун, който постави основите на екипа на Мерцедес и напусна в края на 2013 г. преди да дойдат големите успехи, смята, че един тим може да има толкова голяма преднина при новите регулации за догодина с коли със значително по-широки предни и задни крила и гуми.

„Мисля, че реалността е такава, че колкото по-дълго имаме един и същи правила, тимовете стават по-близо един до друг като скорост, каза Браун пред ESPN. – И започваме да виждаме това напоследък (Ред Бул намали преднината на Мерцедес през втората половина от сезона). – Мерцедес още печели, но другите започват да ги следват по петите.

Ако още време сме със същите правила, разликите ще станат още по-малки. При идването на нови правила някой се справя по-бързо с тях спрямо останалите и това е нещо, което аз винаги съм се опитвал да правя. И може догодина да видим някой, който ще интерпретира регулациите така, че ще е пред останалите и ще има голямо предимство.”

Според Браун изобщо не е изключено това отново да е тима на Мерцедес: „Не ги подценявайте, каза Рос. – Има 4 отбора с двигатели Мерцедес (освен заводския, другите са Уилямс, Форс Индия и Мейнър) и само единият от тях печели. Има причина за това: те са добър тим с добра кола.”