Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун смята, че спадът на Ферари може да се дължи на липсата...

Браун смята, че спадът на Ферари може да се дължи на липсата на Маркионе

37
0
Жан Тод,Михаел Шумахер,Рос Браун

Отговорникът по спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун смята, че спадът в тима на Ферари в последните няколко седмици може да се дължи на липсата на президента Серджо Маркионе, който почина в края на юли.

Браун работи много години в Скудерията като технически директор и беше част от най-успешния период в историята на тима, когато бяха спечелени 5 поредни титли при пилотите с Михаел Шумахер и 6 при конструкторите.

„Очевидно е само след бърз анализ на начина по който колата се държи, че Ферари има много силен технически пакет, каза Браун. – Това е благодарение на усилията на тима в последните няколко години, в които той съкрати техническото си изоставане спрямо Мерцедес. Спрямо миналата година дори надеждността е подобрена.”

Според Браун загубата на Маркионе е значителен фактор за загубата на форма на тима от края на лятото. „Няма съмнение, че шокът от внезапната смърт на един лидер, който беше толкова силна част от тима, ще има голямо влияние и това е напълно обяснимо.“, каза още Браун.

Британецът твърди, че новите лидери на Скудерията не трябва да използват стратегията за грешките и провалите непременно да се търси някой виновен, а да обединяват отбора и неговите усилия към подобряване на положението.

„Пилотите, инеженерите и управляващите отбора губят и печелят заедно, добави британецът. – Това е неписано правило във всеки спорт, не само във Формула 1. Всеки в Маранело знае това. Сега е времето да се опитат да обърнат нещата и да завършат сезона в стил, в който имаше много позитивни неща.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.